KVALITET

Pikasol® kvalitetssikret frisk fiskeolie

Fiskeoliens friskhed vurderes på baggrund af oliens oxidationstal – også kaldet Totox. Orkla er medlem af den globale brancheorganisation for Omega 3, GOED (Global Organisation for EPA og DHA Omega 3), som sætter strenge krav til Totox-værdien. GOED har fastlagt, at for at fiskeolien kan vurderes som frisk, skal Totox være under 26.

Der er publiceret mere end 15.000 videnskabelige artikler og udarbejdet mange kliniske studier om Omega 3. Orkla Care har over 20 års erfaring inden for fiskeolie og har gennem denne tid lært en masse om oprindelsen af fisk, hvordan fisken fanges og behandles for at opnå en høj kvalitet af det færdige produkt.

  • Den øjeblikkelige forarbejdning af fisken sker inden for 36 timer efter fangsten, hvilket er vigtigt for at holde fiskeolien frisk og beskyttet mod iltning (oxidation).
  • Friskhed og god smag af fiskeolien sikres ved at minimere tilgangen af lys og ilt. På vores fabrik foregår der derfor en kontrolleret og lukket proces, der sikrer, at olien til alle tider behandles i en beskyttende atmosfære.
  • Desuden er vores fiskeolie beskyttet med antioxidanter, som er stoffer, der arbejder mod iltningens processer.
Fisk 16-9

Streng kvalitetskontrol

For alle vores Omega 3 produkter, følger vi de strenge standarder og anbefalinger til iltningsværdier, som Codex Alimentarius og GOED (Global Organisation for EPA og DHA Omega 3) har fastlagt. Desuden bliver olierne regelmæssigt testet af et 3. parts test agentur, for at måle indholdet af miljøgifte og mikrobiologi.

Vi bruger internationale laboratorier til benchmarking af vores kvalitet, og regelmæssigt har Orkla Care internationale præstationsprøvninger til at kontrollere rigtigheden af analyseresultaterne udført på de laboratorier vi benytter.

Rene omega-3 produkter

Pikasol® standarder opfylder eller overstiger branchestandarder for at sikre, at fiskeolie-produkterne garanterer forbrugerne rene og sikre produkter.

De fisk der anvendes, er sardiner og ansjoser, som alle er fede fisk. Fiskene fanges i Sydamerika udfor Peru og Chiles kyst da fiskebestanden har et højt indhold af omega 3. Den høje andel omega 3 kommer bl.a. af at fisken spiser en speciel type plankton, fiskens formeringsmønster og vandtemperaturen.

Vi analyserer regelmæssigt for forurenende stoffer og alle vores resultater ligger under EU’s grænseværdier med en god margin.

Oxidationsmålinger

Graden af oxidation for omega-3 (Totox) bliver udregnet ud fra målinger af peroxid og anisidin. Totox er et udtryk for oliens harskhed. Der findes pt. ingen EU-lovgivning, som angiver den værdi, peroxidtallet og Totoxtallet skal ligge under, for at sikre en frisk olie.

Pikasol® stiller interne krav, der er endnu strengere end dem, der er fremført af Codex Alimentarius og GOED (Global Organization for EPA og DHA Omega-3), for at sikre den højeste grad af friskhed. GOED har fastsat, at peroxidtallet max. må ligge på 5 mEq/kg, anisidintallet på max. 20 mEq/kg og Totox skal være under 26.

Pikasol®’s gennemsnitstal ved frigivelse:

Totox tal 2022

Pikasol PremiumTotox 5,3 meq/kg
Pikasol Anti-OpstødTotox 5,3 meq/kg
Pikasol AktivTotox 2,9 meq/kg
Pikasol KolesterolTotox 2,9 meq/kg
Pikasol Fisk/IngefærTotox 2,9 meq/kg

Pikasol 3-4

Nysgerrig på at vide mere om omega-3?

Vi har samlet en række artikler til dig, som ønsker at blive klogere på omega-3, fedtsyrer fra fiskeolie, aktiv livsstil og meget mere.

Læs mere her
Fisk Pikasol
OXIDATIONSMÅLINGER

Graden af oxidation for omega-3 (Totox) bliver udregnet ud fra målinger af peroxid og anisidin. Totox er et udtryk for oliens harskhed.

FOC Certificeret
FRIEND OF THE SEA

Certificeret bæredygtigt fiskeri. Alle Pikasol®'s produkter er Friend of the Sea-certificeret.

Kapsler
KVALITETSSIKRET FRISK FISKEOLIE

Pikasols analyseresultater for Totox (harskhed) ligger væsentlig under brancheforeningen GOEDs grænseværdier