Om Pikasol

Fra Hav til Hjem

Pikasol® har siden 1990 sørget for, at du kan nyde højkoncentreret fiskeolie. Med 30 års erfaring er Pikasol® stolte over at indtage positionen som hele familiens Omega 3-ekspert. Pikasol® sælger ikke blot fiskeolie – Pikasol® sætter en stor ære i at yde kvalificeret rådgivning om Omega 3 til både familiens mindste og største medlemmer.

 

Læs mere om Omega 3 og vores produkter her.

 

Det skal være let at passe på sig selv

Vi spiser alle sammen forskelligt. Vi har forskellige livretter og yndlingsråvarer, og den kost, vi indtager, varierer fra person til person. Og sådan skal det være. Hos Pikasol® er vi store fortalere for, at du lige præcis spiser det, du elsker. Og vi ved også, at det i en travl hverdag kan være svært at sikre, at den ugentlige kostplan dækker din krops behov for alle de næringsstoffer, den har brug for.

 

Derfor er det vores vigtigste mål at sørge for, at du ved et dagligt indtag af Pikasol® kan få dækket dit behov for de essentielle Omega 3 fedtsyrer. Når du spiser Pikasol®, er der altså en ting mindre at bekymre sig om, og du kan fortsat spise dine livretter med god samvittighed.

 

Pikasol® kvalitetssikret frisk fiskeolie

Fiskeoliens friskhed vurderes på baggrund af oliens oxidationstal – også kaldet totoxtal. Orkla er medlem af den globale brancheorganisation for Omega 3, Global Organisation for EPA og DHA Omega 3, GOED, som sætter strenge krav til totoxtallet. GOED vurderer, at for at fiskeolien kan vurderes som frisk, skal totoxtallet være lavere end Max 26.

 

Der er publiceret over 1.000 => 15.000 videnskabelige artikler og udarbejdet mange kliniske studier om Omega 3. Orkla Care har over 20 års erfaring inden for fiskeolie og har gennem denne tid lært en masse om oprindelsen af fisk, hvordan den skal fanges, renses og behandles for at opnå en høj kvalitet af det færdige produkt.

 

  • Friskhed og god smag af fiskeolien sikres ved at undgå udsættelse for lys og ilt. På vores fabrik foregår der derfor en kontrolleret og lukket proces, der sikrer, at olierne til alle tider behandles i en beskyttende atmosfære.
  • Den øjeblikkelige forarbejdning af fisken, der sker inden for 36 timer efter fangsten, er også vigtigt for at holde fiskeolien frisk og beskyttet mod iltning (oxidation).
  • Desuden er vores fiskeolie beskyttet med antioxidanter, som er stoffer, der arbejder mod iltningens processer.


Streng kvalitetskontrol

For alle vores Omega 3 produkter, følger vi de strenge standarder og anbefalinger til iltningsværdier, som EU, Codex Alimentarius og GOED (Global Organisation for EPA og DHA Omega 3) har fastlagt. Desuden bliver olierne regelmæssigt testet af et 3. parts test agentur, for at måle indholdet af miljøgifte og mikrobiologi.

 

Vi bruger internationale laboratorier til benchmarking af vores kvalitet, og regelmæssigt har Orkla Care internationale præstationsprøvninger til at kontrollere rigtigheden af resultaterne udført på vores laboratorier.

 

Rene Omega 3 produkter

Pikasol® standarder opfylder eller overstiger branchestandarder for at sikre, at fiskeolie-produkterne garanterer forbrugerne rene og sikre produkter.

 

De fisk der anvendes, er sardiner og ansjoser, som alle er fede fisk. Fiskene fanges i Sydamerika udfor Peru og Chiles kyst da fiskebestanden har et højt indhold af omega 3. Den høje andel omega 3 kommer bl.a. af at fisken spiser en speciel type plankton, fiskens formeringsmønster og vandtemperaturen. Ansjoserne der bruges i vores fiskeolier, er blandt de reneste fiskearter.

 

Vi analyserer for forurenende stoffer regelmæssigt og alle vores resultater ligger under EU’s grænseværdier med en god margin.

 

Oxidationsmålinger

Omega 3´s oxidationstal (totoxtal) bliver målt i Perioxid- og Anisidin- som udgør totoxtallet. Totox er et udtryk for oliens harskhed. Der findes pt. ingen EU-lovgivning, som angiver den værdi, peroxidtallet og totoxtallet skal ligge under, for at olien ikke er harsk.

 

Pikasol® har sat interne krav, der er endnu strengere end dem, der er fremført af Codex Alimentarius og GOED (Global Organization for EPA og DHA Omega-3), for at sikre den højeste grad af friskhed. GOED har fastsat, at peroxidtallet max må ligge på 5 meq/kg, anisidin-tallet på max 20 pg totoxtallet må ikke overstige 26.

 

Pikasol® ligger langt under disse værdier medfølgende gennemsnitstal ved frigivning:

 

Totox tal okt. 2021

Pikasol Premium – Totox 6 meq/kg

Pikasol Anti-Opstød – Totox 6 meq/kg

Pikasol Aktiv – Totox 1,9 meq/kg

Pikasol Kolesterol – Totox 1,9 meq/kg

Pikasol Fisk/Ingefær – Totox 1,9 meq/kg

 

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM