Omega-3

Siden 1990 har Pikasol® leveret højkoncentreret fiskeolie af høj kvalitet. Med mere end 30 års ekspertise er Pikasol® dedikeret til at tilbyde kvalificeret rådgivning om omega-3. Vores produktspecialist, Rikke Sloth, besvarer her de mest almindelige spørgsmål om omega-3.

Fisk 2 gange om ugen er nok, ikke?

Det kommer an på hvad og hvor meget du spiser. Anbefalingen fra Fødevarestyrelsen er at få 350 g fisk om ugen. Det svarer ca. til to gange som hovedret og flere gange som pålæg – og heraf skal 200 g være fed fisk.​ ​ Kniber det? Så kan du supplere omega 3-indtaget med et kosttilskud.

Hvad er EPA og DHA? 

Det er de værdifulde omega-3 fedtsyrer, der støtter normal hjerne- og hjertefunktion – og som faktisk også gavner dit syn.​ ​ DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. ​ EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion. Vil du have fiskeolie af høj kvalitet, så skal du se efter mængden af EPA og DHA. Så du er garanteret et højt dagligt indtag af omega-3 fedtsyrer.​

Gavner Omega-3, hvis jeg er gravid eller ammer? 

Ja, helt klart. Omega-3 fedtsyren DHA bidrager til udvikling af dit barns hjerne og øjne – både når du er gravid, og når du ammer. * ​

​ ​ Du opnår den gavnlige effekt, når du dagligt indtager 200 mg DHA. Det skal være ud over det anbefalede indtag af omega-3-fedtsyrer, som for voksne er 250 mg EPA og DHA.​ ​

​ ​*Moderens indtag af DHA bidrager til normal udvikling af hjerne og øjne hos fosteret og hos spædbørn, der ammes.

​Hvad er totox-tal? Og hvad betyder det for mig?​

Totox-tal fortæller noget om fiskeoliens friskhed. Jo lavere tallet er, jo mindre oxideret er olien. Kravet fra branchens organisation, GOED er, at Totox-tallet skal være under 26.​ Det er altid langt mindre i Pikaso®l, for vi stiller høje krav til vores produkter.

Totox tal for Pikasol® 2024
Pikasol® Premium: Totox 6,1 meq/kg
Pikasol® Anti-Opstød: Totox 6,8 meq/kg
Pikasol® Kolesterol: Totox 4,9 meq/kg
Pikasol® Magnesium: Totex 6,5 meq/kg

Har du flere spørgsmål til os?​

 

Du kan finde vores FAQ – Ofte stillede spørgsmål og hvis ikke du kan finde netop det, som du søger, så er du velkommen til at kontakte vores forbrugerkonsulent her.

Fisk Pikasol
OXIDATIONSMÅLINGER

Graden af oxidation for omega-3 (Totox) bliver udregnet ud fra målinger af peroxid og anisidin. Totox er et udtryk for oliens harskhed.

FOC Certificeret
FRIEND OF THE SEA

Certificeret bæredygtigt fiskeri. Alle Pikasol®'s produkter er Friend of the Sea-certificeret. Læs mere om certificeringen her:

https://friendofthesea.org/
Kapsler
KVALITETSSIKRET FRISK FISKEOLIE

Pikasols analyseresultater for Totox (harskhed) ligger væsentlig under brancheforeningen GOEDs grænseværdier