Spørgsmål & Svar

  • Start / Spørgsmål & Svar
Jeg oplever at Pikasol Antiopstød ser anderledes ud end de andre Pikasol fiskeoliekapsler og de klumper lidt sammen i bøtten. Svar
Pikasol Antiopstød har en anden overflade / coatning end de øvrige Pikasol varianter og ser derfor også anderledes ud. Netop coatningen bevirker, at fiskeolien først bliver opløst i tarmene, og dermed undgås eventuelle fiskeopstød, som ellers godt kan opstå ved indtag af fiskeolie.
Desuden kan man opleve at kapslerne har en tendens til at sætte sig lidt sammen, men dette løses ved et enkelt slag i bunden af bøtten. Dette skyldes også coatningen.
Hvilke slags fisk bliver brugt til Pikasol fiskeolie? Svar
Det er sardiner og ansjoser der bliver fanget og brugt – altså små fede fisk.
Hvor fanges fiskene? Svar
Fiskene som bruges i Pikasol fiskeolie er fanget ud fra Perus kyst – de har et højt indhold af omega-3, som er rig på de flerumættede fedtsyrer DHA og EPA.
Hvor sikkert er Pikasol fiskeolie? Svar
Fiskeolien kommer kun fra fiskerbåde og fabrikker der er godkendte i henhold til EU-hygiejnedirektivet. Fiskeolieleverandører vi bruger, skal desuden have en IFFO RS certificering (International Fishmeal and Fish Oil Organisation, Responsible Sourcing).
Undervejs i produktionen bliver produktionsanlæg tjekket jævnligt. Og igennem hele produktionen tester vi fiskeolier for urenheder, som kunne komme via havet – og her gælder meget strenge krav. Udover myndighedernes strenge krav, så er Pikasols interne krav til produktionen endnu strengere, for at sikre det bedste produkt. Vi har desuden en kvalitetsafdeling med højt kvalificerede eksperter der kontrollerer for oxidation, renhed, oprindelse og sporbarhed.
Hvad er Totox værdien for Pikasol? Svar
Fiskeoliens friskhed vurderes på baggrund af oliens oxidationstal – også kaldet totoxtal. Efter europæisk standard skal olien, for at kunne blive vurderet som frisk, indeholde et totoxtal som er lavere end 50 mekv/kg. Pikasol er desuden en del af den globale brancheorganisation for Omega 3, Global Organisation for EPA og DHA Omega-3 GOED, som sætter totoxtallet endnu lavere. GOED vurderer, at for at fiskeolien kan vurderes som frisk, skal totoxtallet være lavere end Max 26 mekv/kg.
Pikasol fiskeolies totox værdier opdateres jævnligt her på hjemmesiden. Du finder dem under "Om Pikasol".
Vi har et selvpålagt krav til oxidationsniveaet på vores produkter, som er betydelige strengere end de officielle standarder, så vi sikrer rene produkter af høj kvalitet.
Indeholder Pikasol Premium aromastoffer? Svar
I vores Pikasol serie er det kun Pikasol Antiopstød der indeholder aromastoffer. Og her er der tale om pebermyntearoma, som er sprayet over kapslerne.
Er der dokumentation for effekt af fiskeolie? Svar
Ja. Fedtsyrene DHA og EPA, som begge findes i Pikasol produkterne, er blandt de mest undersøgte og dokumenterede fedtsyrer og har bl.a. dokumenteret effekt på hjertet. EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA.
Hvilken gelatine benyttes i Pikasol kapsler? Svar
Pikasol produkterne indeholder gelatine fra kvæg.
Hvornår på dagen er det bedst at tage Pikasol? Svar
Du kan tage dit Pikasol kosttilskud hele dagen, dog anbefales det i forbindelse med et måltid.
Hvordan er holdbarheden på produkterne? Svar
Produkterne holder fra produktionen i 2 år, men find holdbarhedsdatoen bag på dåsen.
Hvad betyder RI? Svar
RI er en forkortelse for Referenceindtag. Referenceindtag betyder ikke den mængde af vitaminer og mineraler, der anbefales pr. dag. Referenceindtag er værdier baseret på et gennemsnit af det behov voksne mennesker har for vitaminer og mineraler. Dette gennemsnit er lavet ud fra både mænd, kvinder, unge og gamle, og derfor ikke direkte sammenlignelige med anbefalede værdier. Dog skal det gøre det lettere at sammenligne produkternes indhold.
Hvad vil det sige, at Pikasol emballagen er mere miljøvenlig? Svar
Beholderne er nu fremstillet af recirkuleret plast fremfor nyt plastik fremstillet fra olie. Etiketten er fremstillet af plast fra fornybare ressourcer. Den nye emballage er desuden genanvendelig. Hvis du sorterer den som plastaffald, indgår den derfor i en cirkulær proces, hvor den igen kan genopstå som nyt materiale. Således bidrager denne emballage i højere grad til en cirkulær økonomi og en besparelse af vores fælles ressourcer sammenlignet med almindelig ikke-genanvendt plastik.

Beholderne består af 48% genanvendt plast og 50% konventionel plast. De resterende 2% er farve. Etiketterne er fremstillet af plast fra fornybare ressourcer.
Hvor kommer plasten fra? Svar
Beholderne er fremstillet af 48% genanvendt plast (r-PET), som stammer fra plastaffald. Der er tale om plastaffald, som er indsamlet efter brug og efterfølgende renset og omdannet til ny plast. Etiketter er fremstillet af plast fra fornybare ressourcer, som i dette tilfælde er bioaffald fra husholdning og industri.
Hvad betyder r-PET? Svar
r-PET betyder recycled PET, altså genanvendt plastik. Der er tale om plastaffald, som indsamles efter brug og efterfølgende renses og omdannes til ny plastik.

r-PET er PETs mere miljøvenlige storesøster da den er lavet af brugt plast fremfor ny plast. PET er en almindelig anvendt type plastik, som fremstilles af olie. Denne type plastik anvendes blandt andet til emballage i fødevareindustrien som fx til fremstilling af drikkevandsflasker, ketchup, juice mm.
Hvad er plast fra fornybare ressourcer? Svar
Det er plastik udvundet af fornybare materialer som for eksempel husholdnings- og industriaffald fra planter og fødevarer. Forskellige restprodukter kan nemlig bruges til at fremstille plastik fremfor fossile ressourcer som fx olie og naturgas. Når vi bruger fornybare ressourcer omdannes materialet til plastik. Det foregår via et certificeret masseberegningsprincip.

Etiketterne er baseret på et restprodukt fra træindustrien.

Vi har valgt at benytte masse fra restprodukter fremfor plantemateriale direkte, da vi mener, at det er en god udnyttelse af ressourcerne. Ved at bruge restprodukter undgår man at lægge beslag på landbrugsarealer der også bruges til fødevareproduktion.
Hvad skal jeg gøre med min emballage efter brug? Svar
Efter brug skal emballagen sorteres som hård plast. Låg, dåse og etiket skal ikke skilles fra hinanden før sortering. Vær opmærksom på, at der kan være særlige affaldssorteringsregler i netop din kommune. Klik ind på din kommunes hjemmeside og find ud af, hvilke regler, der gælder der, hvor du bor.
Hvad med lågene? Svar
Desværre har konsekvenserne af Covid-19 gjort at vores leverandør ikke kan levere låg i plast fra fornybare ressourcer til den første produktion, som vi har sendt ud i butikkerne. Indtil vi får de rigtige låg, bruger vi låg i konventionel plast.

At de første emballager er med låg i konventionel plast, får ikke betydning for, hvorvidt hele emballagen kan genanvendes. Både låg og dåse kan stadig genanvendes og derved sendes ind i den cirkulære økonomi, hvor plasten kan genanvendes igen og igen.
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM