Hvordan vælger du det rigtige omega 3 tilskud?

  • Start
  • Omega 3
  • Hvordan vælger du det rigtige omega 3 tilskud?
omega 3 tilskud

Når du leder efter et omega 3 tilskud til dig og/eller din familie, er der forskellige ting du bør kigge efter.

1) Indholdet af omega 3 fedtsyrer

Når du skal vælge mellem forskellige omega 3 kosttilskud, er der forskel på hvor koncentreret olierne er. Dette har også indflydelse på hvor mange kapsler, der anbefales pr. dagsdosis.

Tjek det selv: Et godt omega 3 tilskud skal have et højt indhold af fedtsyrerne EPA og DHA. Læs altid bag på produktet og sikre dig at produktet sørg for at kontrollere hvor meget omega 3 udgør, samt hvor meget EPA og DHA du får pr. dagsdosis og kapsel. På denne måde opnår du effekt, på færrest mulige kapsler.

 

2) Den rigtige type omega 3

Omega-3 er en samlebetegnelse for en gruppe forskellige fedtsyrer. Nogle af disse fedtsyrer har dokumenteret at have positive sundhedseffekter. Derfor gælder det om at vælge produkter, der giver dig de omega 3-typer, der faktisk har en dokumenteret effekt fx DHA og EPA.

Tjek det selv: DHA og EPA findes kun i omega 3 fra havet, så omega 3 fra korn, frø og planter opfylder ikke dette kriterium. Seriøse producenter oplyser på pakken, hvor meget af disse to typer omega 3 produktet indeholder. Hvis du ikke finder DHA eller EPA nogen steder på pakken, er det sandsynligt, at produktet ikke indeholder dem.

3) Naturlig form

Selvom omega 3 findes fra naturen, er det muligt at producere omega 3 i en kunstig eller syntetisk form, som kaldes etylester. Vi anbefaler, at du kigger efter produkter, der har omega 3 i den form, der findes i naturen: triglycerider eller fosfolipider.

Tjek det selv: De naturlige former for omega 3 hedder triglycerider eller fosfolipider på fagsprog. Det kan være vanskeligt at tjekke det selv, men nogle producenter oplyser det på pakken. Ellers kan man ringe til sin leverandør og spørge.

Mængden af omega 3 er afgørende for effekten, men der kan være store forskelle i omega 3-indholdet i forskellige omega-3-produkter. Nogle kilder til omega 3 indeholder naturligt mere omega 3 end andre.

 

Se Pikasols udvalg af fiskeolie-produkter med omega 3 her.

 

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM