HVORDAN VÆLGER DU DET RIGTIGE OMEGA-3 TILSKUD?

Når du vælger hvilket omega-3 tilskud, der passer bedst til dig og/eller din familie, er der forskellige ting du bør kigge efter.

1) Indholdet af omega-3 fedtsyrer

Når du skal vælge mellem forskellige omega-3 kosttilskud, er der forskel på hvor koncentreret olierne er. Dette har også indflydelse på hvor mange kapsler, der anbefales pr. dagsdosis.

Tjek det selv: Et godt omega-3 tilskud skal have et højt indhold af fedtsyrerne EPA og DHA. Læs altid bag på produktet for at kontrollere hvor meget omega-3 udgør, samt hvor meget EPA og DHA du får pr. dagsdosis og kapsel. På denne måde opnår du effekt, på færrest mulige kapsler.

2) Den rigtige type omega-3

Omega-3 er en samlebetegnelse for en gruppe forskellige fedtsyrer. Nogle af disse fedtsyrer har dokumenteret at have positive sundhedseffekter. Derfor gælder det om at vælge produkter, der giver dig de omega-3-typer, der faktisk har en dokumenteret effekt fx DHA og EPA.

Tjek det selv: DHA og EPA findes kun i omega-3 fra havet, så omega-3 fra korn, frø og planter opfylder ikke dette kriterium. Seriøse producenter oplyser på pakken, hvor meget af disse to typer omega-3 produktet indeholder. Hvis du ikke finder DHA eller EPA nogen steder på pakken, er det sandsynligt, at produktet ikke indeholder dem.

3) Naturlig form

Selvom omega-3 findes fra naturen, er det muligt at producere omega-3 i en kunstig eller syntetisk form, som kaldes etylester. Vi anbefaler, at du kigger efter produkter, der har omega-3 i den form, der findes i naturen: triglycerider eller fosfolipider.

Tjek det selv: De naturlige former for omega-3 hedder triglycerider eller fosfolipider på fagsprog. Det kan være vanskeligt at tjekke det selv, men nogle producenter oplyser det på pakken. Ellers kan man ringe til sin leverandør og spørge.

Mængden af omega-3 er afgørende for effekten, men der kan være store forskelle i omega-3-indholdet i forskellige omega-3-produkter. Nogle kilder til omega-3 indeholder naturligt mere omega-3 end andre.

Læs flere artikler her

Omega-3 Miljøbillede
Fisk Pikasol
OXIDATIONSMÅLINGER

Graden af oxidation for omega-3 (Totox) bliver udregnet ud fra målinger af peroxid og anisidin. Totox er et udtryk for oliens harskhed.

FOC Certificeret
FRIEND OF THE SEA

Certificeret bæredygtigt fiskeri. Alle Pikasol®'s produkter er Friend of the Sea-certificeret. Læs mere om certificeringen her:

https://friendofthesea.org/
Kapsler
KVALITETSSIKRET FRISK FISKEOLIE

Pikasols analyseresultater for Totox (harskhed) ligger væsentlig under brancheforeningen GOEDs grænseværdier