Omega 3

Omega 3

Alle Pikasol® produkter indeholder de essentielle Omega 3 fedtsyrer fra fiskeolien. Her kan du blive klogere på, hvad Omega 3 fedtsyrer er, og hvorfor de er så vigtige.

Mere om Omega 3

Visa fler inlägg

Omega 3

Hvad er Omega 3?

Fedt er opbygget af forskellige typer af fedtsyrer. Kroppen har brug for at få alle typer af fedtsyrer i forskellige mængder. Omega 3 er flerumættede fedtsyrer, som er af den type fedt, som kroppen gerne skal have mere af. Nogle fedtsyrer kan kroppen selv danne, mens vi kun kan få andre vigtige fedtsyrer gennem maden. De fedtsyrer, vi skal have gennem maden, kaldes essentielle fedtsyrer.

Omega 3 er mere end blot én fedtsyre

Omega 3 er ikke én fedtsyre, men er en betegnelse for en lang række fedtsyrer. Der er publiceret over 15.000 videnskabelige artikler, som har fundet gavnlige helseeffekter hos mennesker, der har indtaget Omega 3 fedtsyrer. De fleste videnskabelige artikler er lavet på fiskeolie indeholdende Omega 3 fedtsyrerne EPA (eikosapentaen-syre) og DHA (dokosahexaen-syre). Disse findes hovedsageligt i fede fisk eller i fiskelever. Man kan finde andre fedtsyrer fra Omega 3-familien fx i planter.

Hvorfor har vi brug for Omega 3?

Omega 3 fedtsyrerne EPA og DHA har en række vigtige biologiske funktioner i vores cellemembraner, og spiller desuden en vigtig rolle for vores hjertesundhed og vores mentale sundhed. Det er påvist, at EPA og DHA er godt for hjertet, hjernen og synet. EPA og DHA hjælper til en normal hjertefunktion og den gavnlige effekt opnås ved indtag af 250 mg EPA og DHA. DHA hjælper til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn, hvor gavnlig effekt opnås ved indtag af 250 mg DHA.

Hvor meget Omega 3 har vi brug for?

Nordisk Næringsstofanbefalinger anbefaler for voksne og børn over 2 år, at mindst 1 % af energiindtaget kommer fra Omega 3 fedtsyrer. Det svarer til et dagligt indtag på ca. 1500-2000 mg Omega 3 for en gennemsnitlig voksen.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 gram fisk om ugen og gerne som en blanding af fede og magre fisk. Spiser du mindre end 350 g fisk om ugen, kan et supplement med fiskeolie-tilskud gøre gavn.

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM